Masszázsok

Svédmasszázs:

A svéd masszázs egy igen kedvelt masszázsfajta hazánkban, de Európa szerte is. Rendkívül hatásosan alkalmazható az izomzat regenerálódásában, melyet a svéd masszázs teljesen kipihentté tesz, oldva az izom minden merevségét, görcsös pontjait, csomóit (ún. fybromialgiás csomók), így az izomerő megnövekszik.

Lávaköves masszázs:

A forró kövek gyógyító és jótékony hatását már az ókorban ismerték. A mai modern lávaköves masszázs ugyanezeken az alapokon nyugszik: a kézzel történő masszírozás helyett vulkáni kőzetű, sima, lapos köveket használunk, melyeket felhevítve a test különböző pontjaira helyezünk, átmasszírozzuk velük a testet, vagy óvatosan az izmokba nyomjuk,  az izmok mellett csúsztatjuk. A lávakő fontos tulajdonsága, hogy nagyon jó a hő kapacitása, ezáltal sokáig meleg marad. Ezt a tulajdonságát használjuk ki a masszázs során.

Sportmasszázs:

A sportmasszázs a svédmasszázsban használatos fogásokat veszi alapul, viszont sokkal erőteljesebb, intenzívebb annál. A sportmasszázs során nem csak a felszíni szöveteket, izmokat dolgozzuk meg, hanem a mélyebb rétegeket, mélyizmokat is. A masszázs egyszerre élénkít és ellazít. Csökkenti az esetleges sérülés lehetőségét, hiszen a rendszeres masszázsnak köszönhetően az izomzat regenerálódó és ellazító képessége fokozottan nő, nem beszélve a teljesítményről.

Kinesio Tape kezelés:

A Kinesio Tape ragasztás egy önállóan és a gyógytorna kiegészítéseként is alkalmazható terápia, mely a problémás terület működésének helyreállítását segíti. A tapasz egyik oldala ragasztóanyaggal ellátott, a másik felülete egy speciális szövetből áll. A szalag nyújtható, elasztikus, így képes dinamikusan, aktívan támasztani az adott területet. Gyógyszert nem tartalmaz, ezért mellékhatása nincs. Hátterében a test öngyógyítási folyamatainak a támogatása áll, miközben mozgáskorlátozás nélkül stabilizálja az izmokat és az ízületeket. A bőrre való felragasztása után több (3-5) napig is a helyén marad.

Köpölyterápia:

A köpölyözés, más néven vákuumterápia célja főképpen a salakanyagok eltávolítása, ez az úgynevezett vákuumos harangocskák segítségével végezhetők el, melyeket a test különböző pontjaira helyezünk el. Kiválóan alkalmazható fájdalom csillapításra, izomduzzanatok csökkentésére, a bőr és kötőszövet keringési zavara esetén, helyreállítja a Ying-Yang egyensúlyt a szervezetben.

Felhasználása széleskörű a gyógyítás és a kezelési folyamatok között, pl. már egy hát masszázsnál a használata nagy segítséget tud nyújtani.