Masszázsok

Svédmasszázs:

A svéd masszázs egy igen kedvelt masszázsfajta hazánkban, de Európa szerte is. Rendkívül hatásosan alkalmazható az izomzat regenerálódásában, melyet a svéd masszázs teljesen kipihentté tesz, oldva az izom minden merevségét, görcsös pontjait, csomóit (ún. fybromialgiás csomók), így az izomerő megnövekszik.

Lávaköves masszázs:

A forró kövek gyógyító és jótékony hatását már az ókorban ismerték. A mai modern lávaköves masszázs ugyanezeken az alapokon nyugszik: a kézzel történő masszírozás helyett vulkáni kőzetű, sima, lapos köveket használunk, melyeket felhevítve a test különböző pontjaira helyezünk, átmasszírozzuk velük a testet, vagy óvatosan az izmokba nyomjuk,  az izmok mellett csúsztatjuk. A lávakő fontos tulajdonsága, hogy nagyon jó a hő kapacitása, ezáltal sokáig meleg marad. Ezt a tulajdonságát használjuk ki a masszázs során.

Csokoládé masszázs:

A csokoládénak kettős hatása van a bőrre kenve:

Egyrészt a bőrápoló hatása csodálatos, hiszen a csokis peeling (bőrradírozás) már önmagában kellemes puha hatást vált ki és a könnyen felszívódó csokoládé bőrtápláló, revitalizáló hatású, a bőrt élettel tölti fel!

Másrészt a szervezetbe kerülve boldogság hormont (endorfint) szabadul fel ami órákig ,,extázisban” tartja az embert. És ebben a formában még nem is hizlal….

Mézes masszázs:

A méregtelenítő mézes masszázst ,,cuppog-tatásnak” is szoktuk nevezni. Valójában nem masszázs, hanem kezelés történik, hiszen a masszőr keze 1-2 tenyérnyi felületen érintkezik a kezelt felülettel.  Leggyakrabban a háton végezzük a kezelést, elsősorban lapockák fölött, hosszanti hátizmon. A kezelés 10-15 perc –a páciens tűrőképességétől is függően, majd masszázzsal zárjuk le a kezelést.

Alakformáló (cellulit) masszázs:

A cellulit masszázs természetes, hatékony és kényelmes módon segít eltüntetni a narancsbőrt, amely  nem más, mint a test bizonyos részein – elsősorban has, comb, kar, fenék – kialakult zsírfelesleg, amelytől a szervezet nem tud megszabadulni.

Ez a masszázs erőteljesebb, mint pl. a svédmasszázs, mivel a célja a zsírsejtek összetörése. Ennek következtében a cellulit  masszázs után a bőrfelület belilulhat, ami természetes jelenség, mint pl. az izomláz. A cellulit masszázs végén gumiköpölyt alkalmazunk, amely a vákuumhatás kedvező élettani hatásait használja ki a tökéletes eredmény elérése céljából.

Sportmasszázs:

A sportmasszázs a svédmasszázsban használatos fogásokat veszi alapul, viszont sokkal erőteljesebb, intenzívebb annál. A sportmasszázs során nem csak a felszíni szöveteket, izmokat dolgozzuk meg, hanem a mélyebb rétegeket, mélyizmokat is. A masszázs egyszerre élénkít és ellazít. Csökkenti az esetleges sérülés lehetőségét, hiszen a rendszeres masszázsnak köszönhetően az izomzat regenerálódó és ellazító képessége fokozottan nő, nem beszélve a teljesítményről.

Kinesio Tape kezelés:

A Kinesio Tape ragasztás egy önállóan és a gyógytorna kiegészítéseként is alkalmazható terápia, mely a problémás terület működésének helyreállítását segíti. A tapasz egyik oldala ragasztóanyaggal ellátott, a másik felülete egy speciális szövetből áll. A szalag nyújtható, elasztikus, így képes dinamikusan, aktívan támasztani az adott területet. Gyógyszert nem tartalmaz, ezért mellékhatása nincs. Hátterében a test öngyógyítási folyamatainak a támogatása áll, miközben mozgáskorlátozás nélkül stabilizálja az izmokat és az ízületeket. A bőrre való felragasztása után több (3-5) napig is a helyén marad.

Moxa terápia:

A MOXA szó eredete japán ,,mogusa” – fekete üröm égetés.

Akupont melegítése  (+infra) , égetése  ; lényegében hő és infraterápia. A MOXA 50-60 ’C-os,700 ’C-os a parazsa. A moxálás közben nem lánggal dolgozunk, hanem parázzsal.

Pár perctől kezdve akár órákon át lehet moxálni.

Köpölyterápia:

A köpölyözés, más néven vákuumterápia célja főképpen a salakanyagok eltávolítása, ez az úgynevezett vákuumos harangocskák segítségével végezhetők el, melyeket a test különböző pontjaira helyezünk el. Kiválóan alkalmazható fájdalom csillapításra, izomduzzanatok csökkentésére, a bőr és kötőszövet keringési zavara esetén, helyreállítja a Ying-Yang egyensúlyt a szervezetben.

Felhasználása széleskörű a gyógyítás és a kezelési folyamatok között, pl. már egy hát masszázsnál a használata nagy segítséget tud nyújtani.

Gyertyával való masszázs:

Ez a kezelés egy forró olajos masszázs, gyertya formájú kiszerelésben.

A gyertyás masszázs azon kívül, hogy jó illatot ad és megfelelő atmoszférát teremt, lágy és stimuláló masszázst tesz lehetővé. kiváló lágyító tulajdonságokkal bír és használata után a bőr puha, hidratált és finoman parfümözött marad.

Levendula gyertya (összetevők: levendula-kamilla-körömvirág-növényi zsiradékban) = nyugtató hatású

Vanília gyertya (összetevők: vanília-kakaóbab-tej-növényi zsiradékban) = energetizáló hatású